Ga ZZP-proof 2025 in: Navigeer effectief door de nieuwste regelgeving rond zzp-inhuur

Ben jij als HR-professional betrokken bij de inhuur van zzp'ers? Ontdek in deze sessie hoe je grip krijgt op de juridische en fiscale veranderingen voor zzp'ers. Begrijp hoe je correct kwalificeert wie als zzp'er kan werken en krijg inzicht in hoe je de nieuwste richtlijnen van de Belastingdienst toepast. Petra gidst je door de volgende thema's met praktische voorbeelden en adviezen:

1. Opheffing handhavingsmoratorium: Vanaf 1 januari 2025 hervat de Belastingdienst het controleren van arbeidsrelaties voor loonheffingen.
2. Risico’s van verkeerde kwalificatie: De fiscale en arbeidsrechtelijke gevolgen wanneer een zzp’er als werknemer wordt gezien.
3. Aanstaande wetgeving: Vooralsnog geen nieuwe regels over wanneer een overeenkomst als arbeid- of opdrachtovereenkomst geldt; bestaande jurisprudentie leidt.
4. Jurisprudentie als leidraad: Belangrijke uitspraken zoals het Participatieplaats-arrest en Deliveroo-arrest bepalen het uitgangspunt voor de kwalificatievraag.
5. Praktijkvoorbeelden: Omstandigheden die een arbeidsovereenkomst onderscheiden van schijnzelfstandigheid volgens de Hoge Raad.

Deze sessie biedt je de essentiële kennis om valkuilen bij de inhuur van zzp'ers te vermijden. Petra maakt de complexe regelgeving begrijpelijk en direct toepasbaar voor je dagelijkse praktijk. Grijp deze kans om je organisatie ZZP-proof te maken voor 2025.