Joost Kokje

Advocaat arbeidsrecht | Wieringa Advocaten

Als advocaat werkt Joost Kokje inmiddels bijna 10 jaar in het arbeidsrecht. Joost richt zich in het bijzonder op het Europese en internationale arbeidsrecht, waarbij zijn interesse voor ESG steeds verder is toegenomen. Graag draagt hij vanuit zijn professie bij aan een sociale en duurzame wereld. Cliënten waarderen dit eveneens, nu ook in het bedrijfsleven ESG een steeds belangrijker onderwerp wordt.

Zowel aan buitenlandse bedrijven als aan Nederlandse bedrijven geeft Joost geregeld in-house trainingen over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen. Denk aan ontslagrecht, medezeggenschap en privacy op de werkvloer. Niet alleen op het gebied van ESG, maar zeker ook op andere gebieden werkt hij met internationaal georiënteerde bedrijven, waarbij hij onder meer arbeidsconflicten op een pragmatische en innovatieve manier probeert op te lossen. Ook heeft hij ruime ervaring in het verzorgen van trainingen aan managers in het kader van dossieropbouw, wat ook tot op zekere hoogte psychologisch van aard is. Zo is hij docent bij HR Academy, een van de kennispartners van HR Day 2024.

Joost publiceert regelmatig over onderwerpen die te maken hebben met het Nederlandse en internationale arbeidsrecht. Cliënten prijzen zijn reactievermogen, vindingrijkheid en pragmatische aanpak.

Lees het interview met Joost Kokje op HR Praktijk:
Interview met advocaat Joost Kokje over het effect van de nieuwe ESG-regels voor HR >>

Luister de podcast met Joost Kokje op HR Podcast:
Podcast met advocaat Joost Kokje over het effect van de nieuwe ESG-regels voor HR >>

Presentaties:

ESG in HR | 13:00 – 13:45 | Podium 6