Pieter Versteeg

CHRO bij Sodexo Nederland | Leiderschap binnen de cirkel van invloed

Pieter Versteeg is sinds medio 2020 CHRO voor Sodexo Nederland. Voor zijn start bij Sodexo in januari 2017 werkte hij bij de Politie Rotterdam, WTS advocaten, Eneco en PostNL. Bij Sodexo is Pieter intern doorgegroeid vanuit zijn rol als leidinggevende voor het team C&B, Employment Law, HR M&A en Recruitment. Binnen Sodexo heeft hij met het HR team een ontwikkelprogramma voor de high potentials neergezet, de interne doorgroei verhoogd, diverse M&A-trajecten en reorganisaties afgerond, 6 HR IT-systemen vervangen door 1 systeem, het aantal OR’en teruggebracht van 3 naar 1, meerdere arbeidsvoorwaardenboeken en harmonisatieprotocollen vervangen door 1 cao en gezorgd voor 24 uur per dag voor iedere collega beschikbare:

  • opleidingen,
  • ondersteuning bij een veilige werkomgeving, en
  • HR informatie.

Pieter is buiten Sodexo onder meer actief voor de Erasmus Universiteit Rotterdam in de Beroepenveldcommissie en door te doceren aan studenten, de AWVN in onder meer de Inspiratie- en de Beleidscommissie en de Vereniging Nederlandse Cateraars (Veneca).

Masterclass: Leiderschap binnen de cirkel van invloed

Tijdens deze interactieve masterclass deelt Pieter Versteeg, CHRO van Sodexo Nederland, hoe hij als leider bij (organisatie)veranderingen met het team gefocust is gebleven op proactiviteit en resultaten. Uitgangspunt hierbij is geweest om alle omstandigheden in de cirkel van invloed te brengen dan wel te accepteren en eromheen te organiseren. Dit om weg te blijven uit de cirkel van betrokkenheid waar alle bestede tijd nu eenmaal verloren tijd is. Bij tegenslag gaat een pessimist klagen, een optimist beterschap verwachten/voorspellen en een efficiënt manager harder werken. Meest wenselijk is een effectief leider die erop heeft geanticipeerd. Via voorbeelden, inzichten en praktische tips komt aan de orde hoe hiermee is omgegaan.

Presentaties:

Leiderschap binnen de cirkel van invloed | 13:30 – 14:00 | Podium 1